maandag 24 oktober 2011

Pompoencurry met kip en kokosmelk

Tis ff geleden, maar hierbij weer een nieuw recept. En gelijk een heule goeie!
Via de ouders van mn vriendje aan lekkere biologische pompoenen gekomen. Soep blijft heerlijk (en volgt wellicht nog, ik heb nog pompoenen over), maar ik wilde eens iets anders proberen. Het is een curry geworden. Erg smaakvol en makkelijk te maken.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
  • 1 grote kipfilet
  • 400 gram pompoen (van die oranje, goed afgeboend, zaden verwijderd, in stukjes van ong 2cm)
  • 100 ml kokosmelk
  • gedroogde chilipepertjes (ik heb 2 gebruikt, heerlijk als je van pittig houdt)
  • 1 teen knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • Zout en peper

Snij de kip in blokjes en marineer in de olie, komijn, gemberpoeder, verkruimelde chillipeper en knoflook. Bak de kip bruin in een hapjespan en voeg de pompoen en kokosmelk toe. Laat ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen totdat de pompoen ook gaar is. Voeg naar smaak zout en peper en evt wat limoensap toe. Serveer met pandan- of basmatirijst.

1 opmerking: