maandag 24 oktober 2011

Cranberrycompote met mandarijn en Cointreau

Een tijdje geleden al weer heb ik op kantoor een prijsvraag(je) georganiseerd. De 3 winnaars hebben nog steeds een zelfgemaakte attentie tegoed. Dit weekend is het er eindelijk weer van gekomen om heerlijk te koken en staan er 4 potten cranberrycompote af te koelen (ook 1 voor eigen gebruik natuurlijk). Het recept staat hieronder weergegeven. Lekker met het oog op komende winter!

Wat heb je nodig:

  • 2 zakken cranberries; gewassen en de slechte vruchten verwijderd
  • 300 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 mandarijntjes (gepeld, in partjes en het wit zoveel mogelijk weggehaald)
  • 1 borrelglas water
  • 4 borrelglazen Cointreau
  • Ongeveer 4 jampotten
Doe de cranberries, de mandarijntjes, de suiker, het water en de kaneel in een grote pan. Laat op zacht vuur warm worden; de suiker mag niet branden. Wanneer het begint te pruttelen; ongeveer een half uurtje laten doorpruttelen. Voeg op het eind de Cointreau toe.

Maak de potten goed schoon en droog en vul ze met de compote. Draai de deksels erop en laat ze op zn kop afkoelen.

Wanneer je het wilt gaan gebruiken: lekker bij vlees, maar ook heerlijk bij kaas en in de yoghurt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten