donderdag 27 oktober 2011

Pompoensoep

Het is het jaargetijde van de pompoenen en een lief vriendinnetje had wat pompoenen over (via de ouders van dr vriendje ;-) Een blijverdje zou ik zeggen.
En zij aan de curry...ik (Madelon) dan maar aan de soep.

Een simpel maar lekker recept.

Fruit in een soeppan in een flinke eetlepel olijfolie twee middelgrote uien. Schil (pfff!!) twee middelgrote pompoenen en hak ze in stukken en doe deze ook in de pan.
Voeg daarna 1 liter water en een kippenbouillonblokje toe en een laurierblaadje. Laat dit ongeveer een minuut of 15 koken. Verwijder dan het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Dan zout en peper toevoegen voor de smaak en 125 gram creme fraiche en voila, een simpele (maar lekkere!) soep.

1 opmerking:

  1. Schillen mag natuurlijk! Maar hoeft volgens mij niet. Na 15 minuten is ook de schil zacht. Ik ga hm morgen direct maken!

    BeantwoordenVerwijderen