maandag 15 augustus 2011

Pesto met een twist

Uit de tuin van de ouders van mijn vriendje is een geweldige oogst met peterselie gekomen. Nou gebruik ik (Claire) best graag peterselie tijdens het koken, maar dit was wel wat veel. Dan maar pesto van maken, maar nét ietsie anders.

Ik heb 250 gram peterselie en 250 gram gemengde noten en pitten (hazelnoten, pijnboompitten, amandelen, walnoten) in de keukenmachine laten draaien met een klein kneepje citroensap, 2 tenen knoflook en een stuk pecorino van ongeveer 3 bij 4 cm. Dit heb ik aangevuld met olijfolie totdat het een smeuiig geheel werd. Bijzonder smakelijk en heeft glansrijk de 'vriendinnentest' doorstaan!

De receptuur is een beetje 'uit de losse pols', maar geeft daarom direct mogelijkheden tot variatie. Minder (of meer) knoflook, kaas of citroenspap, een andere combinatie van noten (of alleen walnoten, hazelnoten of pijnboompitten); het kan allemaal! Lekker experimenten, proeven en verfijnen tot jouw perfecte pesto uit de keukenmachine komt rollen!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Claire, ik ben er mee bezig... Het recept ziet er lekker uit. Is 250 gr. peterselie overigens niet erg veel? Moet dit niet 25 gr. zijn>

    Groetjes, Walter. PS. Hoe was je vakantie?

    BeantwoordenVerwijderen