De pannenkoeken waren het culinaire hoogtepunt van de dag. Eerlijk gepikt van Landleven.nl en erg lekker. De pompoen springt er qua smaak niet echt uit, maar het geheel met de koekkruiden erbij, maakt het wel erg smakelijk!
Men neme:
250 gram bloem (wij hebben kaboutermeel gebruikt)
2 tl bakpoeder
50 gram suiker
2 eieren
300 ml melk
2 el vloeibare boter
50 gram pompoenpuree (50 gram pompoen fijnhakken en koken tot het gaar is, dan stampen met een stamper en laten afkoelen)
2 tl speculaaskruiden
een mespuntje zout
Mix de bloem, zout, bakpoeder en suiker (liefst ff zeven, maar ik ben daar zelf wat te lui voor ;))
Klop in een andere kom de eieren los met de melk
Mix de bloem en het melk-ei mengsel, voeg de pompoen, boter en speculaaskruiden toe.
Roer tot een glad beslag
Bak er kleine dikke pannenkoekjes van. Lekker met jam, stroop, kaneelsuiker ed. Wij hebben ze zelf ook gegeten met zelfgemaakte kastanjepuree. Ook een aanrader. Het recept hiervan volgt! Eet smakelijk!
Mix de bloem, zout, bakpoeder en suiker (liefst ff zeven, maar ik ben daar zelf wat te lui voor ;))
Klop in een andere kom de eieren los met de melk
Mix de bloem en het melk-ei mengsel, voeg de pompoen, boter en speculaaskruiden toe.
Roer tot een glad beslag
Bak er kleine dikke pannenkoekjes van. Lekker met jam, stroop, kaneelsuiker ed. Wij hebben ze zelf ook gegeten met zelfgemaakte kastanjepuree. Ook een aanrader. Het recept hiervan volgt! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten