Wat kunnen collega's toch fijn zijn he?! Ik (Madelon) kreeg van de week een zak met tomaten, geplukt door collega. Maar wat doe je met een zak tomaten? Ik vind een tomaat lekker op z'n tijd, maar een hele zak, daarvan zou ik de helft zonder meer beschimmeld en wel in de groene bak hebben gegooid.
De uitkomst: tomatensoep!
Woensdag gemaakt en donderdag mijn collega's als proefpersonen gebruikt. Dat ze de soepkommen uitlikten met hun vingers zegt wel iets toch?
Ik heb als basis een recept gebruikt uit Bill's Basics van Bill Granger.
1/4 rode paprika
1/4 oranje paprika
3 tenen knoklook (heel)
1/2 wortel in kleine stukjes
4 el. olijfolie
1 tl. komijnzaad gemalen
Snuf gedroogde chillivlokken (naar smaak)
250 ml kippenbouillon
Scheutje (ongeveer 50 ml) kokosmelk
Tomaten, paprika, wortel, knoflook, kruiden en olijfolie in een ovenschaal, afgedekt (aluminiumfolie) ongeveer 1 uur in de oven op 200 graden, dan nog een 1/2 uur zonder folie.
Tomaten door de blender en toevoegen aan de kippenbouillon en kokosmelk en klaar is de soep!
Gaaf hoor, wanneer komen jullie bij ons koken?!
BeantwoordenVerwijderenVeel kookplezier!
Arjan